41 366 22 66 9.00 - 18.00 e-ksiegarnia@ckwiedza.pl
  • Kraj dostawy: Polska
  • zmień

Kraj dostawy:

Dodano produkt do koszyka

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Ballarini Giovanni

ocena:
głosów: - Napisz recenzję
Wydawca:
Dostępność:
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw.

Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.

Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.

Publikacja jest wspaniałym pomysłem na prezent na wiele różnych okazji.



„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.

Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej



„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"
Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz
4634

Cena: 89.00 zł 57.34

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 57.34 zł

Książka

Ilość:
Dostawa
  • Kurier Inpost 16.00 zł
  • Poczta Polska 11.00 zł
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł
  • Orlen Paczka 8.99 zł
Odbiór osobisty

ul. Paderewskiego 19/25, Kielce

e-ksiegarnia@ckwiedza.pl

41 366 22 66 9.00 - 18.00

Opis produktu
Autor
Ballarini Giovanni
Język
polski
Wydawnictwo
Jedność
ISBN
9788381440707
Rok wydania
2020
Liczba stron
768
Oprawa
Twarda
Ciężar
2.25 kg
Typ publikacji
Książka
Recenzje

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Zobacz także

Cena: 29.99 zł 19.68 zł
Do koszyka
Cena: 29.99 zł 19.32 zł
Do koszyka
Cena: 125.01 zł 118.69 zł
Do koszyka
Cena: 49.90 zł 33.35 zł
Do koszyka
Cena: 140.00 zł 107.52 zł
Do koszyka
Cena: 29.99 zł 19.32 zł
Do koszyka
Cena: 49.00 zł 41.01 zł
Do koszyka
Kontakt

Centrum Książki Wiedza
ul. Paderewskiego 19/25
25-017 Kielce
NIP: 9590235541

41 366 22 66 9.00 - 18.00
e-ksiegarnia@ckwiedza.pl